marți, 7 august 2012

Cum influenteaza drojdia gustul berii.

Drojdia influenteaza gustul berii mai mult decat ati putea crede. Aroma unei beri este foarte complexa deoarece in fabricatia berii actioneaza mai multe substante, din mai multe surse. Nu doar apa, maltul si hameiul afecteaza gustul berii, dar si componenta drojdiei care formeaza substante secundare dupa procedeul de fermentare si maturare. Cea mai importanta substanta produsa in urma fermentatiei este alcoolul, urmat apoi de dioxidul de carbon. Cu toate acestea, se formeaza si alte substante secundare care afecteaza gustul berii, cum ar fi:
  • acetaldehida (etanal) – da gust de mar verde,
  • diacetil (aroma de zahar ars),
  • sulfura de dimetil (aroma de porumb dulce),
  • clove – substanta ce ofera un gust de cuisoare,
  • esteri (aroma de banane, mere sau alte fructe),
  • fenoli (aroma de medicament, fum),
  • solventi
  • sulfuri
Exista si alte produse secundare ce apar datorita fermentatiei, unele fiind dorite si altele…nedorite, dar toate acestea in functie de tipul de bere pe care berarul vrea sa-l produca.

sursa berarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu